

Skład: 13 + 6 + 19
Azofoska zawiera trzy podstawowe makroskładniki w stosunku 1 : 0,5 : 1,4. Większość roślin pobiera najwięcej potasu, wykazując jednocześnie najmniejsze zapotrzebowanie na fosfor. Przeważnie zapotrzebowanie roślin na azot stanowi 60-80% potrzebnej dawki potasu. Oznacza to że z punktu widzenia żywienia roślin proporcje pierwszoplanowych makroskładników w Azofosce są optymalne.
Stosowanie Azofoski w warzywnictwie:
Cebula, por seler: 7-9 kg/100m2
Burak ćwikłowy, kalarepa, czosnek, papryka: 6-7 kg/100m2
Pomidor, ogórek: 6-8 kg/100m2
Sałata, rzodkiewka: 5-6 kg/100m2
Pietruszka, marchew: 10-12 kg/100m2
Stosowanie Azofoski w kwiaciarstwie:
Chryzantema, piwonia, irys, tulipan, bratek, dalia, goździk, mieczyk: 5-6 kg/100m2
Begonia, nagietek, aster, petunia, lilia, narcyz: 4-6 kg/100m2
Szarłat, maciejka, nasturcja, pelargonia: 3-4 kg/100m
Stosowanie Azofoski w sadownictwie:
Drzewa owocowe w 1 roku po posadzeniu: 30-60 g/1m2
Zadzwoń do naszego sklepu